Известие

Collapse
No announcement yet.

Нереални километри :-)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нереални километри :-)

От просто любопитство искам да попитам, възможно ли е кола 2001.05 производство да навърти над 930000км?

На работа с един колега я вързахме, той смята по някакви формули и го изкара толкова.

След това ходих в Extreme.
    Човека каза, че по електрониката няма проблеми, разгледа двигателя, и там нямаше забележки. Но като я закачихме да видим км не знаеше какво да каже.

(147JTD - внос Италия)
    I came, I saw, I ran away screaming

Първоначално публикувано от georgievd Покажи съобщение
    От просто любопитство искам да попитам, възможно ли е кола 2001.05 производство да навърти над 930000км?

На работа с един колега я вързахме, той смята по някакви формули и го изкара толкова.

Човека каза, че по електрониката няма проблеми, разгледа двигателя, и там нямаше забележки. Но като я закачихме да видим км не знаеше какво да каже.

(147JTD - внос Италия)
    Доколкото знам и на диагностиката при нас даде толкова НО може да е сменяно ЕКУ и какво ли не още иначе да възможно е
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от georgievd Покажи съобщение

(147JTD - внос Италия)
      Ами честно казано, ако това не е било някаква служебна кола (такси е изключено с тези две врати) с която се е пътувало ежедневно, не виждам как може да се навъртят тези километри. Лична кола от класа на 147 с толкова километри е почти изключено да има. Това са грубо по 100К на година, което значи че на ден трябва да са минавани по 400 километра, а това са си 4 часа при 100км/ч средна скорост. Но все пак не е невъзможно и има хора всякакви. Преди време четох, че един японец от началото до края на работната си кариера е пътувал с влака всеки ден по 4-5 часа, защото работата му била на незнам си колко стотин километра. Затова и не би ме учудило ако е била собственост на някоя такава откачалка. Днес на този свят всичко е въможно. А възможно е и да е съвсем друга (банална) причината и километрите да не са реални. В крайна сметка аз например отдавна не робувам на пробег, ами на това в какво състояние е автомобила. Че то е изпъстрено с примери за автомобили с малко километри, ама истински кочини.
      Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 22:09.
      Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
      Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
      Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Имам приятел с Мерцедес Е250 ,който е беше преди месец на 441к км ...а той го кара от 60к км и 1 дюза му направи проблем ...което е нормално все пак за такива км ....Иначе за 930к това такси да беше за 120 месеца се пада по ~ 9117 км на месец....средно по 300км на ден...

Comment

Е па ти ставаш за работодател....как го нареди човека да бачка цял месец нон стоп
          Най-вероятно е там някъде причината, където я споменава Bobo
          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Що да не е нормално.....
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Напълно нормално , просто не са и върнали километрите като за Горублене
              Скептиците да порагледат ТАЗИ тема и ще намерят още такива попадения .
              Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
              Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
              Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Ами ако е била "куриер" ??? Нормално .

Comment

Ако е на толкова километри това говори сериозно за Алфа, въпреки че дано не е на такива.
                  Fiat Punto 1.4GT 1996
                  Hyundai Tucson 2.0 2007
                  Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                    Напълно нормално , просто не са и върнали километрите като за Горублене
                    Скептиците да порагледат ТАЗИ тема и ще намерят още такива попадения .
                    Да нормално е за служебна кола работеща в режим "баничарка", и никой не го отрича. Обаче има един друг момент - човека казва, че мотора й е ОК и няма забележки, а нали се сещаш, че даже и прословутите класически "вечни" дизели на мерцедес от едно време при 1М километра също сдават багажа и плачат за основен ремонт. Именно затова се изказва съмнение, че тези километри не се отнасят за сегашния мотор и е много по-вероятно да е сменян отколкото това да е оригиналният й.
                    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Е то там има и дето не са баничарки
                      Ама ние сме свикнали да са на по 80-120к в автосалоните (автоморгите) . Иначе да - не е невъзможно да е сменян мотора или ECU-то . Имам познат с Тико на 1,2 милиона Км който на 700к за пръв път отвори мотор .
                      Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                      Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                      Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                        Да нормално е за служебна кола работеща в режим "баничарка", и никой не го отрича. Обаче има един друг момент - човека казва, че мотора й е ОК и няма забележки, а нали се сещаш, че даже и прословутите класически "вечни" дизели на мерцедес от едно време при 1М километра също сдават багажа и плачат за основен ремонт. Именно затова се изказва съмнение, че тези километри не се отнасят за сегашния мотор и е много по-вероятно да е сменян отколкото това да е оригиналният й.
                        Никой никъде не е твърдял че мотора не е ремонтиран и въпреки това съм склонен да мисля че дори да е ремонтиран са му сменени сегменти защото в момента си имаме едно такова жтд на над 550 х.км. което е с оригинално всичко
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Ето това беше едно от нещата които ме спря да си купя дизелова кола за каквато се бях засилил.не ме плашат километрите,една кола ако е потдържана дори и ремонтирана километрите не са от значение.но аз обиколих 500 автокъщи и дизеляка си личеше от 1 километър със измореният си и захабен вид.Като я погледнеш детаил по детаил всичко е ОК но най общо.... трагедия!Салоните немога да кажа че са протрити и захабени чак толкова,но си личеше че е ползвана много тая кола,седалките стояха се едно има седнал човек върху тях, като легени.Всеки път като застана с моята на бензиностанцията и се проклинам защо не взех дизел за да карам на половина по евтино, до момента в който не се кача в някой дизел на ен-милион километра и не осъзная че колата ми е класи над тяхното състояние.Тогава забравям и за харч и за сичко.Е**М ти икономията ако карам някой никролог!

ПС. Като гледам на къде водят отговорите на въпроса на колегата,май темата трябва да я прекръстите на "Реални километри"
                          Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas

Comment

Първоначално публикувано от JACCOMO Покажи съобщение
                            Ето това беше едно от нещата които ме спря да си купя дизелова кола за каквато се бях засилил.не ме плашат километрите,една кола ако е потдържана дори и ремонтирана километрите не са от значение.но аз обиколих 500 автокъщи и дизеляка си личеше от 1 километър със измореният си и захабен вид.Като я погледнеш детаил по детаил всичко е ОК но най общо.... трагедия!Салоните немога да кажа че са протрити и захабени чак толкова,но си личеше че е ползвана много тая кола,седалките стояха се едно има седнал човек върху тях, като легени.Всеки път като застана с моята на бензиностанцията и се проклинам защо не взех дизел за да карам на половина по евтино, до момента в който не се кача в някой дизел на ен-милион километра и не осъзная че колата ми е класи над тяхното състояние.Тогава забравям и за харч и за сичко.Е**М ти икономията ако карам някой никролог!

ПС. Като гледам на къде водят отговорите на въпроса на колегата,май темата трябва да я прекръстите на "Реални километри"
                            Абсолютно съм съгласен с тебе. И аз бях така 2 седмици обикалях цяла Югозападна България и нищо. Пълно беше с дизели милионници. Накрая пак добрия стар ТС си взех и добре че съм му свикнал, ако е някои с по слаби нерви да се е гръмнал вече.
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

чи ко му е на твин спарка...В най-лошия случай даваш 1500-2000лв и си ТИ поне за следващите 100 000км
                              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X